Vilka snittblommor ska jag välja till min brudbukett sommaren 2020?

Tips på bröllopsbukett

 

Inspiration till sommarens och vårens brudbukett 2020

Om det är något som verkligen skapar en personlig känsla till ditt bröllop så är det valet av blommor till din brudbukett och bordsdekorationen. Därför kan det vara värt att lägga ner lite extra tid (och pengar) på att fundera ut vilka snittblommor som personifierar er på bästa sätt och som passar in till det färgtema som ni har valt.

Har du ännu inte någon tydlig bild över din dröm-brudbukett? Lugn, här kommer lite härlig inspiration på 9 trendiga brudbuketter inför vårens och sommarens bröllop 2020. Detta är buketterna för dig som gillar stora och yviga brudbuketter knutna i vackra sidenband.

Värt att tänka på i valet av snittblommor är att välja blommor som kännetecknar dig för en personlig känsla. Kanske har du möjlighet att odla dina egna blommor? Kanske har dina mor- eller farföräldrar en trädgård med vackra trädgårdsrosor som får dig att minnas tillbaka till ett härligt barndomsminne? Lucky you! Om inte, så kan det vara värt att dubbelkolla med din florist om de har tillgång till närodlade blommor. En mer hållbar och unik brudbukett än så är nämligen svårslagen!  Dessutom brukar de brudbuketterna bli de allra vackraste!

Romantiska brudbuketter i svagt rosa, lila, blå och krämiga toner 


Ljuslila brudbukett från flowersbar

Photo: Flowers Bar

Bukett i ljuslila toner

Photo: Flowers Bar

Ida Hjalmarsson brudbukett med trädgårdsblommor

Photo: Ida Hjalmarsson

Denna otroligt fina brudbukett skapad av Flowers Bar innehåller rosor i pastelliga toner. Buketten upplevs svagt kall tack vare sitt inslag av den blå och ljuslila riddarsporren. Som grädde på moset hittar vi den skira vita luktärten som gör buketten så där härligt vacker och fyllig! Perfekt för dig som vill matcha din brudbukett till en brudklänning med mycket spets. 

Den älskade och hatade flamingo-blomman gör sig otippat elegant i denna brudbukett. Kanske är det för att den ljusrosa varianten funkar så bra till den ljuslila clematisen, de pastelliga rosorna och den svagt brunröda lisanthusen? Hur som helst så är detta buketten för den som vågar en mer otraditionell brudbukett utan att för den skull sticka ut i färgval.

Tre sorters trädgårdsrosor, zinnia, vädd, solhatt, luktärter, ljungfrun i det gröna, bolltistel, rosenskära, stjärnflocka, alunrot, klematis, amarantus, ringblommor, slöjsilja, mynta är är bara några blomstersorter i denna magiska brudbukett skapad av floristen Ida Hjalmarsson. Buketten för dig som har möjlighet att odla dina egna blommor till bröllopet. 

Mustiga brudbuketter i bordeaux, rosa och vita toner


Brudbukett i bordeaux, plommon och vitt

Photo: Florista
Brudbukett från en blomsteräng
Photo: Florista

Stor och färgglad brudbukett

Photo: Florista

En underbar mix av scabiosa, mariaklocka, rosenskära, morotsblomma och hallon mm innehåller denna mustiga brudbukett skapad av duktiga Florista i Malmö. Här har floristen valt att i huvudsak använda närproducerade blommor från Blomsterbonden. Snittblommorna går ton i ton från skalan bordeaux till vitt. 

Denna brudbukett är så där härligt vild och spretig, precis som om den vore handplockad direkt från en blomsteräng. Buketten är fylld av nätta och romantiska snittblommor såsom luktärt, delphinium, vädd och där floristen låtit spireor dra iväg åt olika håll på ett lekfullt sätt. Brudbuketten har bundits av Florista

Istället för att välja en mer traditionell bukett med vita pioner har floristen här valt att omge två rosa pioner i av ett hav med färgsprakande texturer. Läcker bukett för den som gillar brudbuketter med färg. Med sin otraditionell form kan vi föreställa oss den som en vacker siluett hängandes längs med brudklänningen under bröllopsfotograferingen. 

Peachiga brudbuketter som luktar vår och sommar


Eteneller, trädgårdsrosor, prästkrage

Photo: Ida Hjalmarsson

Brudbukett Gouteva

Photo: Undanflykter

Bordsdukning blommor

Photo: Snowflakephoto

Denna magiskt vackra och vilda brudbukett innehåller blommor direkt från trädgården. I denna bukett hittar du bland annat syrénhortensia , dahlior, höstanemon, tagetes, zinnia, rosor, vädd mm i härligt rostiga och peachiga toner. Buketten är skapad av floristen Ida Hjalmarsson på Butik Botanik.

Vi är nog inte ensamma om att älska den vackra dahlian café au lait. Här tillsammans med ett hav av stjärnflocka, pioner, rosor och kamomill bla. Samtliga blommor går att få tag på i butik om du planerar att gifta dig under våren eller sommaren. Bukett bunden av duktiga Anna Gouteva

Om du har planer på att gifta dig i vår, låt dig inspireras av blomsterkreatören Nina Wahrens vackra bukett med snittblommor såsom lejongap, ranunklar, anemoner, ranunkel butterfly och den graciösa frittalarian.  För ännu mer inspiration kolla gärna in Skilladflorals vackra brudbuketter. 

Tips på duktiga florister till ditt bröllop 

Vi på Blomverket har bara möjlighet att göra ett fåtal brudbuketter under året i mån av tid. Därför vill vi varmt rekommendera våra favorit-florister om det är så att ni ska gifta er i området kring Stockholm, Malmö, Göteborg eller Uppsala

Florister i Stockholm: Skillad FloralsFlower Republic, Books & Flowers och Flowers Bar

Florister i Malmö: Gouteva och Florista

Florister i Göteborg: Floramor & Krukatös och Blomrum

Florist i Uppsala: Gullvivans blommor & Design

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.