Storleksguide

Storleksguide – Välj rätt storlek på din bukett

Har du beslutsångest över vilken storlek du ska välja på din blombukett? Jämför våra storlekar på bilden nedanför. En god hjälp på traven kan även vara att fundera över vilket ändamål din bukett har och hur din vasgarderob ser ut där hemma?

Observera att buketten på bilden är en exempelbukett med blommor från höstens kollektion. Varje vecka designar vi på Blomverket en ny vacker bukett med stor variation varpå storleken kan skilja något åt från vecka till vecka.

Vasens storlek

Innan du beslutar dig för hur hur stor buketten ska vara kan det vara bra att tänka igenom storlek och form på den vas som du tänkt använda. Generellt så brukar man säga att buketten bör utgöra 2/3-delas av vasens omkrets och höjd för att varken bukett eller vas ska ta överhanden. Ju större diameter vasens öppning har desto fler blommor behövs för att buketten inte ska kännas gles och “hängig”.

Bukettens placering

Vill du att din bukett ska vara stjärnan i rummet eller ett milt stilleben på finskåpet? Här kan storleken vara avgörande för den känsla som du vill skapa med dina blommor. Stora rum kräver oftast större buketter för att inte upplevas “mesig” medans mindre utrymmen “lugnas ner” av en nättare bukett.

Dela upp buketten i två?

Ett smart trick om du vill ha blommor i flera rum och miljöer är att dela upp din bukett i två. Perfekt för dig som vill njuta maximalt av din bukett!

Skicka blommor som present

Finns det någon present på denna gjord som historiskt sätt har gjort människan så glad som blommor? Samtliga buketter går att skicka som blombud i present vid högtider. Vår jubileumsbukett är för dig/Er som önskar skicka en blomsterupplevelse utöver det vanliga i samband med ex. en födelsedag, bröllopsdag eller som present vid alla-hjärtans-dag!

Välkommen att kontakta oss om du fortfarande känner dig osäker på buketternas storlekar.