Storytelling tar dina bilder till nästa nivå

Storytelling

Ser du vilken av bilderna som berättar en historia och vilken som bara är ”snyggt stylad”?

Styling med storytelling

Styling med storytelling

Storytelling (eller ”berättande fotografi”) är något som kan ta en bild till nästa nivå. I vår onlinekurs går vi på djupet kring storytelling och diskuterar hur vi kan berätta en historia med vår bild och hur vi får den som tittar på bilden att leva sig in i det som händer.

De olika kompositionsteknikerna som vi går igenom i kursen är bra för att styra blicken på den som tittar på bilden till det vi vill ska vara i fokus. Detta hjälper oss såklart i den berättelse vi vill berätta med vår bild.

Lär dig berätta en historia med din bild

Lär dig berätta en historia med din bild

En annan sak som hjälper oss i storytellingen är att lägga in något ”mänskligt element” i bilden. Det räcker t.ex. bara med en hand som binder en bukett eller knyter en rosett. Ser ni på bilden nedan vilken skillnad det gör när vi får med något ”mänskligt”?

Storytelling mänskligt element

Berätta en historia med din bild genom att lägga in något ”mänskligt”

Vi kan alla identifiera oss och lättare leva oss in i det som händer i bilden när vi ser andra människor i bild. Tar vi dessutom med ansiktsuttryck så kan vi ännu mer styra känslan i bilden.

Fotografering - ansiktsuttryck

Ansiktsuttryck är ett bra sätt för att styra känslan i en bild

Vill du lära dig mer om hur du tar dina bilder till nästa nivå och bättra på dina styling-skills så anmäl dig till vår onlinekurs ”Photography & Styling”. Du får även tillgång till personlig feedback på hur du kan förbättra dina bilder via vår Facebookgrupp.

2 kommentarer till “Storytelling tar dina bilder till nästa nivå”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.