HÅLLBARA BLOMMOR-SÅ GÖR DU

Hållbara blommor som blombud

Blommor har verkligen den fantastiska egenskapen att förstärka känslan när man kliver in i ett rum. Genom att placera en vacker blombukett i blickfånget skapas ett välkomnande intryck och det minst stylade och ostädade rum blir plötsligt mer förlåtande. Är det inte fascinerande vad blommor gör med oss egentligen? Vi skulle till och med vilja påstå att en bukett med blommor är ett av livets bästa lyckopiller! Tråkigt nog så är hållbarheten på en bukett med färska snittblommor vanligtvis inte längre än en vecka, lite beroende på hur mycket omsorg dina blommor får och vilken typ av snittblommor din bukett innehåller.  Desto viktigare att maximera upplevelsen av din bukett! Dessutom finns det några enkla knep som gör att du kan få njuta av din bukett längre än så – bara för att en snittblomma har vissnat så behöver faktiskt inte hela buketten hamna i sopkorgen! Här kommer därför några smarta tips på hur du kan maximera hållbarheten och upplevelsen av din bukett!

Så maximerar du hållbarheten och upplevelsen av din bukett

1. Ge dina blommor lite extra kärlek

Om det är någon jag känner som har gröna fingrar så är det farmor Stina. Mer omskötta växter och blommor får man leta efter. Men så ger hon ju dem den där extra kärleken som de också behöver. Vill du veta mer om hur du tar hand om dina snittblommor så har vi spaltat ner några enkla och kloka ord under våra skötselråd.

Blombukett i keramikvas
Prenumerera på en blombukett till helgens middagsbjudning

 2. Maximera din bukett inför helgen

Vi brukar rekommendera våra kunder på Blomverket att maximera buketten inför helgen för att sedan sprida ut snittblommorna i mindre vaser när helgens middagsbjudningar är över. På så sätt kan du variera känslan och blommornas funktion samt få användning för flera vaser i din vasgarderob. Dessutom blir du påmind om att snitta om dina blommor ofta och byta vatten i dina vaser.

3. Omplacera dina snittblommor efter hållbarhet

Våra buketter innehåller blommor med olika livslängd, så släng inte buketten bara för att delar av den har vissnat. Plocka istället fram dina loppis-vaser och skapa vackra stilleben i ditt hem. Placera dem på oväntade platser, variationen är oändlig. Kanske behöver toaletten pimpas till lite extra, bokhyllan i gästrummet eller varför inte placera en soloblomma på nattduksbordet?

IMG_8539
Mimosakvist i guldig vas

4. Skapa vackra stilleben med torkad eucalyptus, kvistar och strån 

Sist ut bland stjälkarna i buketten och med längst hållbarhet brukar vara grönt, kvistar och strån. Klassiskt, och alltid ett säkert kort för den stylings-intresserade, är att exempelvis fylla en vas med enbart eukalyptus. Eller varför inte skapa ett vackert stilleben genom att stoppa ner en överbliven vårkvist i keramik- eller glasvasen där hemma. Gillar du dessutom torkade blommor kan vi varmt rekommendera den gula mimosan nu till våren.

5. Fota dina blommor och använd i sociala medier

Är du en flitig användare av sociala medier och dessutom älskar att fota så är det ett ypperligt tillfälle att skapa vackra bilder när du har en blombukett till hands. I onlinekursen ”Styling & Storytelling” pratar vi mer om olika strategier för hur du tar den perfekta bilden samt hur du kan skapa en story kring dina bilder. Så häng inte läpp om rosen börjat vissna eller om dina tulpaner börjar tappa blad, då är det nämligen dags att skapa magi med din kamera.

Ta den perfekta bilden på dina blommor med hjälp av onlinekursen "Styling och "Storytelling"

1 kommentar till “HÅLLBARA BLOMMOR-SÅ GÖR DU”

  1. Pingback: Skötselråd för hållbara buketter - så får du dina blommor att stå sig längre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.