Så gör du en kreativ paketinslagning med extra omtanke till jul

paketinslagning

 

Har du också fått ett paket eller en julklapp någon gång där du knappt minns innehållet i presenten men där själva paketinslagningen var hela grejen?! Där själva hjärtat och omtanken från personen i fråga redan visade sig på presentens utsida? För visst är det utsidan som räknas… eller hur var det nu igen:) Hur som helst så kan det vara roligt att någon gång då och då lägga ner lite extra omtanke bakom sin paketinslagning utan att krångla till det allt för mycket…

Så gör du en kreativ paketinslagning med extra omtanke till jul

 

tapetinslagning

Fotocred: Victoria Holmgren

Tapeter, sidenband & organsatyg

Kanske har du några gamla tapeter över från tidigare tapetseringar. Vackrare omslagspapper är svårslaget. Använd sedan ett matchande sidenband eller klipp remsor av organsa-tyg som du sedan knyter som en rosett runt din julklapp.

 

 

Torkade blommor & linnetyg

En otroligt vacker paketinslagning får du om du använder dig av linnetyger som omslagspapper runtom din present. Det kan vara lite trixigt att fästa kanterna men här rekommenderar vi att du använder ett tyglim, eller ännu enklare, ett natursnöre som du surrar runt om. Knyt sedan fast en torkad kvist eller blomma som du har över från tidigare buketter. Vackrare än så kan det knappast inte bli!

Organsaband, torkade blommor och tyg till paketinslagning

Paket med torkade blommor från Seventeendoors

DIY pappersstjärna

Fotocred: okänd

Pappersstjärna storlek mini

Årets pyssel måste nog ändå sägas vara dessa pappersstjärnor att hänga i fönstret eller på väggen. Men de är också vackra att göra i små format för att sedan fästas på en julklapp. Om du vill veta mer om hur man gör en pappersstjärna så hittar du en enkel beskrivning här.

Personliga instagramfoto som etikett på julklappen 

Det är så sällan vi framkallar våra bilder nu för tiden. Varför inte plocka fram dina favoritbilder från året som gått på IG och använda som julklappsettikett? Här kan vi bland annat tipsa om appen framkalla där du på ett smidigt sätt kan ladda upp dina bilder via mobilen, Men skynda, skynda att skicka efter dina instagrambilder.. det är bara några dagar kvar till jul!

Framkalla IG bilder på framkalla.se

DIY-tips från Thesefourwalls

Pepparkakor med kristyr. DIY-tips till presentinslagningen

Fotocred: Jasmina Bylund

Pepparkakor spritsade med kristyr

Forma ett hål i några av dina pepparkakor och fäst ett snöre i hålet efter att de gräddads klart. Spritsa därefter vackra mönster på pepparkakorna och använd som juliga etiketter till dina paket. Har du liksom oss svårt att komma ihåg om man ska använda glasyr eller kristyr, så kommer här ett recept på det rätta svaret: kristyr.  Kan det bli en mer juligare paketinslagning än så?

Minikrans som pimpar din julklapp

Vill du inte bara att din julklapp ska se fin ut, utan även lukta gott, kommer här ett tips på hur du med hjälp av exempelvis en grankvist eller rosmarin kan forma en minikrans på ditt paket. Hur fint?

Minikrans gjort av en grankvist att pimpa dina julklappar med

Fotocred: Local Artisan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.