Poppiga girlanger till årets julpyssel

Pyssel girlanger

I år känns det extra förväntansfullt att få sätta händerna i vackra julpyssel som kompensation för ett ganska så trist november. Först ut för oss i år blev girlanger av alla dess slag och material. Så fina att hänga över det gamla loppis-skåpet eller som julpynt i granen. Fyll på inköpslistan med apelsiner, popcorn, äpplen och några vackra tapet-stumpar och gå loss på girlanger till jul.

Popcorn och apelsiner

Torkade apelsiner och popcorn på tråd. Kan det bli mer stämningsfullt? Dessutom luktar det såå gott när ugnen går varm med en plåt med apelsiner. Här kan du få tips på hur du torkar apelsiner.

Fyllda strutar med karameller

Titta så vackert hemma hos @whatdecoratesmyday! Så smart att hänga upp strutar på en tråd och fylla med blommor såsom julrosor eller något annat fint och blommigt över det dekorerade julbordet. Här skulle man ju även kunna tänka sig att fylla strutarna med karameller i rött papper eller polkagrisar lagom till julafton som en överraskning till barnen. Om du inte har några strutar hemma går det alldeles utmärkt att göra egna strutar i papper som ett roligt julpyssel.

Girlanger som strutar
Vackert dukat julbord hemma hos Whatdecoratesmyday. Photocred: Emma Johansson

Äppelgirlang

Klassiskt till jul är ju röda äpplen. Gillar verkligen att de är så användbara till så mycket. Nästa julpysseltips får därför bli att torka äpplen och hänga dem på en tråd. Om det blir några rester över tycker vi att ni ska passa på att göra några riktigt smarriga äppelchips. Smaksätt med kanel och kardemumma eller varför inte lite citron? Huur gott som helst!

Recept på torkade äppelchips av diadonna. Fotocred: Diana Dontsova

Pappersgirlanger

Något av det roligaste pysslet vi vet är att skapa med papper. Finns det något vackrare än rödblommiga tapeter så här års? Egentligen är det bara att låta fantasin gå loss och klippa ut en mall som känns julig för dig såsom änglar, hjärtan, granar eller kanske en snöflinga. Vi kan verkligen rekommendera att kika in hos vintagefabriken där du kan hitta vackra mönstrade papper och tapeter till alla dina julpyssel i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.