Så skapar du ett blomsterarrangemang med hjälp av en blomsterfakir

Så gör du ett blomsterarrangemang av ditt blombud

Fakir, pinholder, flower frog, blomsterhållare

Har du en ”blomsterfakir” i gömmorna?

Kanske äger du redan en? Kanske äger du en utan att du visste om det? Kanske har du en far- eller morföräldrar som äger en? Kanske såg du en på senaste loppisen? Vi pratar så klart om en ”blomsterfakir”, även kallad blomsterhållare, fakir, pin holder, flower frog, kenza mfl. Hur som helst så är det helt i tiden att damma av din flower frog, om du redan äger en, eller på tiden att hålla utkik efter en under sommarens loppisar 2020. Vad är det då som är så bra med en flower frog, kanske du tänker? Jo, om man köpt på sig världens pangvas som man gått och förälskat sig i, men som visade sig vara alldeles för kort eller vid för din bukett, så går det att skapa magi med en flower frog! Tro mig! Med hjälp av en flower frog kommer nämligen din bukett att få ett snyggt fall och kännas fyllig utan att du för den skull behöver kapa av stjälkarna i 5-centimeterslängder eller köpa upp hela blomsterkylen för att fylla ut din vas. Så fram med din flower frog och skapa ett vackert blomsterarrangemang till nästa dukning.

Detta behöver du: 

– En vacker skål/vas

– En flower frog

– Vass kniv

– Sekatör

– Snittblommor

– Vatten

Så gör man ett blomsterarrangemang

Så gör du ett blomsterarrangemang med din blomsterfakir

1. Placera din blomsterfakir i en skål eller vas.

Fyll därefter på med iskallt vatten för att dina snittblommor ska stå sig så länge som möjligt.

Favoritblommor till arrangemang

2. Snitta om dina snittblommors stjälkar allt eftersom du placerar blommorna i ditt arrangemang.

Det för att blommornas porer inte ska dra ihop sig innan de placeras i vattnet.

3. Börja arrangera dina blommor

Här finns olika vägar att gå beroende på vilket resultat du vill åt. Denna gång valde vi att göra ett mindre fylligt arrangemang för en elegantare känsla. Ett enkelt tips som kan vara bra att tänka på oavsett om du vill göra ett mer fylligt arrangemang eller en enklare variant är att du placerar dina snittblommor så att en siluett skapas av bokstaven V (ett sådant där rättnings-V som läraren gjorde i skolan, ni vet). Det innebär alltså att vi låter några av de snittblommor med långa stjälkar peka snett utåt från mitten så att ett hålrum skapas i mitten. Bygg därefter på underifrån med kortare och mer fylliga blommor så att din blomsterfakir täcks helt. Här spelar så klart tycke och smak helt in!  Till sist, tänk på att dina blommor måste få andas! Placera därför dina snittblommor i olika nivåer och stick max ner 2-3 stjälkar/hål så att de får fri tillgång till att dricka vatten.

Flower frog
Hur gör man ett arrangemang?

4. Duka ett bord och bjud hem dem du älskar!

I dessa tider finns det verkligen anledning att göra det där lilla extra för att toppa middagsbjudningen eller kalaset. Kanske hade du tänkt gifta dig stort i sommar men behövt ändra om dina planer på grund av corona-krisen. Varför inte passa på att satsa lite extra till det mindre bröllopet istället genom att köpa in lite extra snittblommor och skapa vackra bordsarrangemang till bröllopsdukningen?

Om du mot förmodan inte skulle få tag på en blomsterfakir i sommar så finns det alternativ på blomsterhållare till ditt arrangemang; såsom oasis (inte det mest miljövänliga dock), tejp  eller hönsnät!

Stort lycka till med era blomsterarrangemang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.