Att välja rätt vas

Bukettens vas är som människans skor - den sätter stilen på hela "outfiten". Se till att du har en uppsättning vaser/krukor i olika former och färger för att anpassa bukettens storlek och höjd. Här finns inga givna regler utan testa dig fram för bästa resultat.

IMG_9617
IMG_8585
IMG_8245

Varför inte byta ut vasen med några dagars mellanrum för lite variation, när du byter vatten och snittar om dina blommor?

IMG_9710
Blomverket middagsdukning tips

Dukningstips

Sätt guldkant på såväl middagsbjudningen som en lugn helgfrukost. Här har vi valt att tillsätta blommor och olika sorters grönsaker till kvällens middagsbjudning samt dekorerat efterrätten med några eleganta rosor.
IMG_8289
IMG_8266

Lyxfrukost

Inget slår väl en inbjudande frukost på sängen en lördagmorgon, varför inte höja nivån ännu ett steg genom att dekorera yoghurten med bär, müssli och några småblommor?

IMG_9657
IMG_9491_2
IMG_9788

Stilleben

När din bukett sorgligt nog väljer att vissna, se då till att plocka ut de blomsorter som ännu är fräscha. Placera kvistarna en och en i olika små glasvaser. Vissa blommor håller sig faktiskt fina under lång tid även som torkade. Några exempel är vaxblommor och poppel.

IMG_9756