Våra 5 bästa presenttips till Mamma inför Mors dag

Skicka blommor Mors dag

Våra 5 bästa presenttips till mamma inför Mors dag

Har du också världens bästa mamma? På söndag den 30 maj är det Mors dag och om det är någon dag våra mammor är värda lite extra uppmuntran så är det väl då? Här kommer våra 5 bästa presenttips när orden inte längre räcker till!

1. Skicka blommor som blombud

Ge bort bukett med pioner som blombud till mamma inför Mors dag och skäm bort henne lite extra! Nu kan du även skicka med en personlig hälsning helt kostnadsfritt och berätta hur mycket hon betyder för dig, att hon är din förebild, att du saknar henne och att när ni ses igen så ska ni gå till alla stadens caféer och äta bullar tills ni rullar hemåt igen! För som vi längtar efter lite mer närhet och gemenskap nu med alla våra nära och kära! 

Recept på bästa citron och vallmokakan hittar du hos Elsa Billgren

2. Baka en saftig citron- och vallmokaka

Presenttips nummer två är denna saftiga (och inte så söta) citron- och vallmokakan! Knastret från vallmon och det syrliga smaken från citronen sitter som en smäck i munnen! Så fram med bagarmössan och decilitermåtten helt enkelt och låt mamma få vakna upp till doften av nybakat på Mors dag!

3. Ge bort en dahliaknöl eller kryddväxt

Har du gröna fingrar och är en fena på det här med odling så är en försådd planta, eller varför inte en dahliaknöl, vårt nästa presenttips för en riktigt personlig present till mamma på Mors dag! Kanske hann du inte med någon odling alls i år? Ingen fara, ta en sväng till Blomsterlandet och köp din mammas favorit bland växterna. Klä in krukan i juteväv och knyt ett hampasnöre runt om!

Presenttips mors dag
Ge bort en kryddväxt eller dahliaknöl som en personlig present på Mors dag.
Förgyll mammas frukost med en hemmagjort marmelad eller sylt. Smaskigt presenttips inför Mors dag.

4. Ge bort hemmagjord sylt eller marmelad

Detta mysiga presenttips kommer från Loppigruppen. Gör din egen hemmagjorda sylt eller marmelad som du häller ner i en gammeldags syltburk. Så här års börjar även rabarbern dyka upp i trädgården. Varför inte göra en god rabarbermarmelad och fäst en personlig etikett på burken. Namnge den med något fyndigt namn såsom “Mammas mumsiga rabarbermarmelad” eller “Mamma mia”!

5. Överraska mamma med en mysig utflykt till gårdsbutik

Packa picknick-filten och ta med en fikakorg till ett mysigt utflyktsmål. Kolla upp gårdsbutikerna i området där du bor och koppla av tillsammans under en korkek! Dela tankar, planer och framtid med varandra och glöm inte bort att berätta hur mycket din mamma betyder för dig!

Presenttips nr 5 inför Mors dag – Packa picknick-korgen och gör en mysig utflykt. Photocred: @kate_gliz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *