Tulpaner och färgade ägg till årets påskdukning

Hur gör man en vacker påskdukning?

Påsken är en sådan där härlig högtid där man äntligen får städa ut vintern, plocka fram lite vårkvistar och bjuda hem nära och kära på en god brunch eller middag. Men hur gör man egentligen för att få till en vacker och vårig påskdukning utan att plocka fram de gamla påsk-kycklingarna som ligger undangömda längst in i garderoben bakom julpyntet? Här kommer två favoriter.

Duka med tulpaner på lök

Även om man numera kan få tag på tulpaner året om så finns det ingen blomma som slår högre än tulpaner till påsk. Den signalerar verkligen att våren är på gång och de är så där extra fräscha och krispiga just denna tid på året. Här är några olika sätt att dekorera med tulpaner. Antingen genom att bara lägga ett fång tulpaner på lök på bordet eller varför inte hänga dem upp och ner ovanför bordet? För en enkel och aningens “ruffig” känsla. Dessa har vi införskaffat på Ulriksdals slottsträdgård som erbjuder självplock av tulpaner. Så befinner du dig i Stockholms-området kan vi varmt rekommendera att göra en utflykt dit.

Påskdukning med tulpaner
Påskdukning med tulpaner
Dukning med tulpaner
Dukning med hängande tulpaner

Färga egna ägg

Dekorera påskdukningen genom att färga egna ägg i varma kulörer. Nedan ser du hur du gör steg för steg.

  1. Häll upp en rejäl mängd med vatten i en kastrull och låt koka tillsammans med ett par matskedar ättika.
  2. Häll i önskad färgsättare såsom exempelvis blåbär, gurkmeja, rödkål eller kaffe.
  3. Doppa ner äggen. Ju längre tid äggen får stå och dra desto mörkare och klarare färg.
  4. Plocka upp äggen och låt dem svalna i ett kylskåp.
Färgade påskägg
Färgade påskägg
Färgade ägg
Färgade ägg

 

För mer inspiration och dukningstips kolla in vårt instagramkonto.

Taggat , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish
en_GBEnglish sv_SESwedish